Zaposlenicima KPZ Zenica isplaćena jednokratna pomoć od 1.260 KM

Zaposlenicima Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 1.260 KM, što je rezultat odluke entitetske vlade Federacije Bosne i Hercegovine o omogućavanju poslodavcima u privatnom i javnom sektoru da do sredine iduće godine isplate jednokratnu pomoć do 2.500 KM, koja neće biti oporezovana.

Direktor KPZ Zenica, Rusmir Isak, istaknuo je da je ovom isplatom želio olakšati život zaposlenicima u izazovnim vremenima te naglasio predanost uprave u poboljšanju uslova kako za radnike, tako i za zatvorenike.

“Isplatili smo jednokratnu pomoć od 1.260 KM svim zaposlenicima, vjerujem da će im to olakšati život u ovim izazovnim vremenima. Upravljamo ustanovom s čvrstom, ali pravednom rukom, brinući se maksimalno o osuđenicima i osoblju. U idućem periodu očekuju nas važni projekti za poboljšanje sigurnosti i svih aspekata unutar zavoda”, izjavio je Isak.

Ova inicijativa dodatno je usmjerena na poticanje poslodavaca da podrže svoje zaposlenike, dok će budžetski korisnici Unsko-sanskog kantona također primiti jednokratnu pomoć od 1.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79