Zar postoje i ovakve majke: Smeće po kući, hrana prosuta po podu, dijete dobilo vaške…

Slučaj otkrili službenici Centra za socijalni rad

Dvadesetsedmogodišnja F. A. iz Kaknja je nakon okončane istrage optužena za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. Ona je, prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Kaknju, 5. aprila prošle godine svog maloljetnog sina ostavila samog kod kuće, u ekstremno nehumanim uslovima življenja.

– U kući su bili prisutni neugodni mirisi uslijed pokvarenih ostataka hrane, prljave odjeće i obuće te nepotrebnog smeća po kući, sa rasutim brašnom i pavlakom po podu po kojem je oštećeni hodao, prekriven prljavštinom, sa vaškama u kosi zato što ga nije kupala i po 30 dana.

Službenici JU Centar za socijalni rad su prilikom nenajavljene terenske posjete zatekli dječaka u takvim uslovima življenja i odveli ga, uz intervenciju policije, na ljekarski pregled, stoji u optužnici, u kojoj se navodi da je optužena kao roditelj grubo zanemarila svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja djeteta ili maloljetnika, čime je počinila pomenuto krivično djelo piše oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79