Zašto Dodik šuti, smeta li mu što će se listići brojati elektronski i šta je govorio prije Schmidtove odluke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije se javno oglasio satima nakon što je Christian Schmidt, oko 17 sati, nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH.

Schmidt nametnuo izmjene Izbornog zakona, listići će biti elektronski skenirani

Inače, na Dodikovom X nalogu se komentariše sve i svašta, ali večeras, makar do 23 sat, nije bilo ni riječi o potezu visokog predstavnika.

“Republika Srpska se pridružila obilježavanju “Ljubičastog dana”, kojim se 26. marta u više od stotinu zemalja svijeta želi pružiti podrška osobama s epilepsijom.

Tim povodom Palata Republike osvijetljena je u ljubičastoj boji”, objavio je, u međuvremenu, Dodik, kao da se ništa aktuelnije ne dešava.

U međuvremenu “tviteraši” podsjećaju Dodika šta je obećao da će uraditi ako Schmidt nametne izmjene.

“Ako ovo ništavilo koje se zove Schmidt pokuša nešto da uradi oko Izbornog zakona, stavio je tačku na evropski put. Mi donosimo naš izborni zakon i provodi izbore naša Republička izborna komisija”, izjavio je Dodik 15. februara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79