Zašto MUP KS dozvoljava svojevoljno parkiranje vozača na svim površinama?

“Gdje je policija Starog Grada?”

Svaku noć tokom ljetne, pa i zimske sezone stanovnici pojedinih ulica trpe nesnosne saobraćajne gužve radi nerada policijske uprave Stari Grad.

Mnoge ulice i trotoari bivaju blokirani od strane bahatih vozača, kako domaćih tako i stranih tablica.

Poražavajuća je činjenica da i stranci znaju gdje mogu ostaviti automobil na sred ulice i proći nekažnjeno, a to govori o radu policije u Starom Gradu.

Ukoliko pogledamo da u prosjeku od 50 parkiranih automobila, sa stranim tablicama ima barem 30 to nam govori da bi pauk vozilo za sat vremena samo na jednoj lokaciji moglo da u budžet kasira preko 2.000KM.

Ako uzmemo u obzir i kazne koje se mogu napisati vozačima automobila sa BH tablicama sigurno bi ta cifra bila i preko 3.000KM za samo sat vremena rada.

Očigledno da načelnik PU Stari Grad kao i zaposlenici iste ne brinu za punjenje budžeta, jer da brinu ne bi stanovnici Starog Grada bili žrtve saobraćajnog kolapsa svakodnevno.

Građani su ogorčeni i na vozače koji se parkiraju na pješačkim prolazima. Opet policija ne radi svoj posao.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79