Zašto smo šampioni po broju umrlih od covida? Nekoliko stotina neodgovornih poziva 

Zašto smo šampioni po broju umrlih od covida?

 

Nekoliko stotina neodgovornih poziva

Više nikoga ne čudi informacija da smo drugi u Europi po broju umrlih od koronavirusa. Ustvari, to od početka nikoga i ne zanima, niko se ne bavi analizom zbog čega se to dešava piše Crna-Hronika

Analiza nije ni potrebna, dovoljno je da samo jedan dan pokušaju doći do zdravstvene usluge. Na početku pandemije je rečeno, podvučeno, naređeno da pacijenti sa simptomima covida ne dolaze u ambulante.

Pregleda se, kontroliše, nadgleda telefonski. A dok dočekate da vam se neko javi na telefon izaći ćete iz izolacije ili umrijeti.

Zato pacijenti do zdravstvenih radnika dolaze iscrpljeni, zapušteni i na rubu života.

– Osjetila sam simptome koronavirusa i pokušavala dobiti svog porodičnog ljekara. Poslije nekoliko desetina poziva uspostavila sam vezu, ali su me proslijedili da zovem covid ambulantu. Tek tada su nastupile muke. Nekoliko stotina poziva je bilo uzaludno.

Zato me nimalo ne čude pozitivni pacijenti koji dolaze u ambulantu i tako rizikuju da inficiraju veliki broj pacijenata, rekla nam je jedna Sarajka koja je danas uzaludno pokušavala dobiti zdravstvenu uslugu u Domu zdravlja Ilidža.

Na kraju otišla je u privatnu ambulantu gdje je za svega nekoliko sati dobila punu uslugu, ali je ostala bez nekoliko stotina maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79