Zašto svešteno lice u Srebrenici oblači vojnu uniformu?

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni čitatelji iz Srebrenice koji je ogorčen fotografijama na Instagram profilu načelnika Mladena Grujičića.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica će se ponovo kandidovati za načelnika Srebrenice, ali bez podrške SNSD-a.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić danas je organizovao skup podrške na kojem je, pred 50 prisutnih, najavio da se treći put kandiduje za načelnika ove opštine, ali ovoga puta kao nezavisni kandidat.

On je danas, navodi Srna, pozvao srpsko biračko tijelo, političke partije, organizacije proistekle iz rata i sve koji imaju uticaj da podrže njegovu kandidaturu i pokažu “odgovornost i srpsko jedinstvo”.

Međutim, njegova objava koja je nastala prije 3 sedmice, izazvala je revolt i zabrinutost građana bošnjačke nacionalnosti u ovom gradu.

Građani se pitaju zašto svešteno lice nosi uniformu vojske Republike Srpske?

Poštovana redakcijo portala CRna Hronika BiH,

Kao dugogodišnji čitalac Vašeg portala imam potrebu da Vam ukažem na neophodnost skretanja pažnje cjelokupnoj BH javnosti na ponašanje pravoslavnog sveštenika iz Srebrenice Aleksandra Mlađenovića.

Da li je moguće da svešteno lice SPC-a nosi maskirnu-vojnu jaknu VRS-a i to tokom praznika “bogojavljanja”.

Navedeno crkveno lice u posljednje vrijeme maltretira povratnike Bošnjake svojim ponašanjem i izjavama i smatram neophodnim da se BH javnosti, a posebno Bošnjacima koji ne dolaze iz Republike Srpske a skrene pažnja na ponašanje i manire pravoslavnog sveštenika.

Smatram a vjerujem i da većina ljudi u BiH dijeli moje mišljenje da je promovisanje VRS-a neprihvatljivo, a posebno od strane sveštenih lica.

U prilogu Vam dostavljam link koji vodi na Instagram stranicu Načelnika Srebrenice Mladena Grujičića i to na post od 19. januara koji sam opisao u prethodno navedenom tekstu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79