Zatražen jednomjesečni pritvor za Alema Kahrovića

Postupajuću tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu uputio je prijedlog Općinskom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Alemu Kahroviću koji je jučer lišen slobode zbog prijavljivanja lažnih dojava o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu, potvrđeno je za Avaz iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva KS.

– Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna- rečeno je iz Tužilaštva.

Kantonalno tužilaštvo Kahrovića tereti za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Iz Tužilaštva BiH su se jutros oglasili te su naveli da se vrše potrebne istražne aktivnosti radi daljeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentovanja i krivičnog djela terorizma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79