Zatražen jednomjesečni pritvor za Nasera Palislamovića

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložio je Kantonalnom sudu Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Naseru Palislamoviću zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak iz Hadžića.

Palislamović se tereti za teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi.

– Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, potom zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te da bi moglo doći do uznemirenja javnosti- kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Pobjegao nakon što je usmrtio pješaka: Naser Palislamović predat Tužilaštvu KS

Palisamovića je u subotu policija pokušala zaustaviti ali on nije želio stati. Bježeći od policije udario je pješaka koji je preminuo na licu mjesta. Nakon toga Palislamović je nastavio bježati, ali je ubrzo lociran i uhapšen. Utvrđeno je da je na vozilu imao dvije različite oznake.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79