Zatražen pritvor za bivšeg komesara SBK: Sjekirom oštetio službeno vozilo

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zatražilo je određivanje pritvora bivšem komesaru MUP-a SBK Dragi Vukoji koji se tereti da je sjekirom oštetio službeno vozilo ministra unutrašnjih poslova SBK Feliksa Vidovića i pucao iz vatrenog oružja.

On je osumnjičen za krivična djela nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti i oštećenje tuđe stvari.

Vukoja je 1. septembra oko 20:10 sati u mjestu Troska, općina Kreševo, oštetio službeno motorno vozilo MUP-a SBK Travnik.

Odmah po zaprimanju prijave izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je D.V. rođen 1958. godine iz Kreševa koristeći sjekiru oštetio navedeno vozilo, te da je u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja. On je odmah priveden, a nakon ispitivanja predat je Tužilaštvu.

-Poduzimaju se i druge zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvjetljenja okolnosti pod kojima su počinjena navedena krivična djela – navode iz Tužilaštva SBK za Hayat

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments