Zatvara se kultna picerija u Mostaru, poslije 30 godina rada: “Rovinj zatvara svoja vrata”

Nakon 30 godine zatvara se ‘najkultniji mostarski kafić/pizerija svih vremena‘, Rovinj zatvara svoja vrata.

“Svi smo svjesni vremena u kojem živimo, došla su teška vremena, za običnog čovjeka a pogotovo male privrednike koji ne mogu da istrpe povećanje nameta prema državi i porast cijena artikala za rad iz dana u dan je sve veća.

Samim tim, poskupljenjem naših usluga znatno je uticalo na promet. Teškog srca smo donijeli ovu odluku i zatvaranje objekta je bilo neminovno i neodrživo.” – izjavio je Zijad Kreso vlasnik objekta za portal Crna-Hronika.

Rovinj je uvijek bilo kultno mjesto mostaraca, mostarki i svih dobrih ljudi bez obzira na vjeru i naciju.

Slogan Rovinja je bio i ostao “Gost je dragulj na jastuku gostoprimstva”.

Uoči samog rata picerija Rovinj je počela svoje poslovanje i slobodno mogu reći da je bila među prvim u gradu. Većina građana je tada po prvi put probala picu a ostali vjerni gosti 32 godine.

Recept se nije mijenjao nikada.

Poslije rata se krenulo opet iz početka, prošlo je dosta godina uspješnog poslovanja na našu radost i radost naših radnika. Pandemija nam je donijela velike probleme i s njom se nismo mogli izboriti. Kroz razgovor s prijateljima i ostalim privrednicima mislim da ce biti još zatvaranja objekata u Mostaru.

Što se tiče radnika, ja vjerujem da će se snaći. Od nas imaju sve preporuke. Kroz poslovanje zadnjih 30 godina nismo imali puno zamjena radnika, što znači da su svi bili dugogodišnji radnici sa po 15 godina i više staža.

Idealna prilika da čestitam odlazak u penziju koju je zaradila kod nas, našoj prvoj lopati punih 28 godina (kroz smijeh govori Zijad Kreso vlasnik objekta za portal Crna-Hronika) Mensuri Peco.

Žena koja je bila ikona Rovinja. Ostale neću izdvajati, uvijek će imati posebno mjesto u našim srcima jer oni su bili 7. član naše porodice.
Prostor je u našem privatnom vlasništvu i vjerovatno će ići pod najam.

Zijad Kreso vlasnik objekta Rovinj.

Želim da se zahvalim na povjerenju, za sve ove godine. Rovinj će nedostajati svima. Na našoj FB stranici smo objavili da smo zatvorili lokal i veliki broj naših gostiju je iskreno tužno, razočarano, iznenađeno.

Drage kolege ugostitelji, želimo vam sretnu i uspješnu sezonu, završava Zijad Kreso za CH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79