Završen protest “Anti LGBT”, rozom zastavom šalju poruku učesnicima Povorke

Skup inicijative “Iskorak” koji se održavao kao protest zbog održavanja treće Bh. Povorke ponosa je završen i okupljeni se ovoga trenutka razilaze ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Glavni organizator ovog protesta Sanin Musa je poručio okupljenima da je protest završen te ih pozvao na podne namaz a zatim i na kafu.

Okupljeni u protestu “Anti LGBT” su poručili da su protiv održavanja skupa Bh. Povorke ponosa.

Jedna od zastava na ovome protestu koja je bila primijetna je roza zastava sa polumjesecom, a demonstranti su poručili da je to zastava koja poziva na pokajanje sve one koji su se okupili na Povorci ponosa.

Policija je i dalje ispred Vječne vatre gdje je bilo okupljeno više od 50 ljudi koji su izrazili nezadovoljstvo zbog Povorke ponosa.

“Znamo u kakvom društvu živimo i imamo slobodu okupljanja. Ne negiramo pravo na okupljanje, ali svi moramo očekivati da će biti jedna skupina koja će javno podići svoj glas”, rekao je ranije Musa.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79