Završen sastanak ministra s direktoricom: Vranić i Izetbegović razgovarali duže od dva sata

Završen je sastanak kantonalnog ministra zdravstva Harisa Vranića i Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu na kojem je prisustvovao i premijer KS Edin Forto.

Generalna direktorica KCUS-a nije bila raspoložena za davanje izjave, javlja N1.

Podsjetimo, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak danas u devet sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

U odgovoru iz KCUS-a su naveli da je jučer zasjedao Krizni štab ove ustanove i da da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79