Završena sjednica Skupštine KS: Oboreni izvještaji KCUS-a, GRAS-a, Muzeja Sarajeva, Historijskog arhiva i TV SA

Upravo je završena sjednica Skupštine KS na kojoj su oboreni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne ustanove za zaštićena prirodna područja, Gerontološkog centra, izvještaj o srednjoročnoj evaulaciji integrirane Strategije razvoja KS za razdoblje od 2016. do 2017.

Izvještaj o radu Pravobranilaštva podržan je od većine kao i izvještaji Univeziteta u Sarajevu, Ministarstva saobraćaja o broju dopunskih taksi oznaka u KS kao i izvještaj o izvršenju sankcija u KS.

Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2017. godinu šest ustanova iz oblasti kulture također su večeras razmatrani. Izvještaju ustanova MESS, Kamerni teatar 55, Muzej “Alija Izetbegović”, Centar za kulturu dobili su podršku većine zastupnika dok su izvještaji Muzeja Sarajeva i Historijskog arhiva oboreni.

Također, oboreni su i izvještaji o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći kao i izvještaj GRAS-a. Jednoglasno je usvojen izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za 2017. godinu te izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći također će biti razmatrani danas.

Pao je i finansijski izvještaj TV SA.

Sa 8 glasova “za”, 20 “protiv” i 1 suzdržanim pao izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Samo su zastupnici SDA glasali “za” iz razloga što je na čelu ove ustanove čovjek koji pripada njihovoj stranci.

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments