Zbog akciza sam napustio SDA, a tri godine poslije nema ni IKEA-e

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić na društvenim mrežama reagovao je povodom treće godišnjice od donošenja izmjena zakona o akcizama i poskupljenja ovog davanja za čak 0,18 KM.

“Tačno su tri godine otkako je na snagu stupilo povećanje akciza na gorivo. Najavljivali su zamah cestogradnje, stotine novih kilometara autoputeva, da će nam doći IKEA, a federalni premijer je rekao čak i da će nam akcize donijeti nova porodilišta, škole, i nove bebe”, piše on.

Plaćamo 0,18 KM na litar goriva: Za tri godine od akciza prikupljeno pola milijarde KM!

Bio sam među onima koji to povećanje nisu htjeli podržati ni po cijenu svoje političke karijere, dodao je, zbog principa sam napustio tadašnju stranku i nije mi žao ni trenutka zbog toga.

“Ovo je jedna od onih situacija za koje bi čovjek volio da je bio u krivu, ali situacija tri godine poslije je jasna: ni para ni puteva, ni Ikea-e, a što se beba tiče, rađaju nam se u Njemačkoj i drugim zemljama Zapada”, zaključio je Šepić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79