“Zbog bizarnog razloga, moje dijete danas nije krenulo u školu, a neće ni sutra!”

Na adresu redakcije portala Crna-Hronika poslali ste Faceboom status ogorčene majke čije dijete danas nije krenulo u školu. A evo i zašto!

“Sjedim nakon današnjeg dana i razmišljam koje smo mi stvarno budale od ljudi! O čemu vi, ljudi, boni raspravljate više po ovim društvenim mrežama? O Povorci ponosa i koje je za, ko nije, svadjate se, upućujete jedni drugima prijetnje, psujete, kao nešto će neko promijeniti? Pričate o ljudskim pravima, tradicionalnim porodičnim vrijednostima, vjeri, nevjeri, pm. Bemti, kontam, pa čovječe, gdje sam ja ovo zapela da nikog živog ne uzbudjuje ni najmanje kada je mom djetetu s poteškoćama u razvoju uskraćeno osnovno ljudsko i dječije pravo, pravo na obrazovanje! Danas moje dijete nije krenulo u školu kao sva vaša djeca. Ja je nisam mogla slikati s ruksakom na ledjima i hvaliti se po Facebooku ‘jao, prvi dan škole, pa što smo slatki!’. Što bih se ja onda brinula o vama, kada vas boli briga za mene? I jedne i druge i treće? Šetajte, protušetajte, svadjajte se, radite šta hoćete! Ali, zapamtite, nije niko slobodan, dok ne budemo svi slobodni.

I ljutite se na mene koliko želite, see if I care! Hajd, laku noć, raja!” – Napisala je na poznata voditeljina na svom Facebook-u Ika Ferrer Gotić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments