Zbog dojave bombe evakuisana centrala Raiffeisen Banke u Sarajevu

Zbog dojave bombe evakuisana centrala Raiffeisen Banke u Sarajevu


Dojava o postavljenoj bombi stigla je jutros u 9:15 sati, nakon čega su uposlenici morali biti evakuisani iz predostrožnosti

Uposlenici Raiffeisen Banke u Sarajevu zaprimili su dojavu da je u poslovnoj zgradi u ulici Zmaja od Bosne postavljena eksplozivna naprava.

Dojava o postavljenoj bombi stigla je jutros u 9:15 sati, nakon čega su uposlenici morali biti evakuisani iz predostrožnosti.

Po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izašli su na teren kako bi krenuli s obavljanjem kontradiverzionog pregleda.

Nakon izvršenog KDZ pregleda, bit će poznato više informacija.

Podsjetit ćemo, ovo nije prvi put da ova banka, ali i mnoge institucije – najčešće državne poput sudova – dobijaju dojavu da je u zgradi postavljena bomba. Do sada su se sve dojave, na svu sreću, pokazale kao lažne, no sami KDZ pregled i evakuacija usporavaju rad same institucije i stvaraju probleme kod poslovanja.

Također, važno je spomenuti da nadležni organi aktivno rade na identifikaciji osoba koji šalju dojave i postavljenoj bombi, a da je do sada i više njih bilo procesuirano.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija