Zbog greške tužitelja oslobođen doktor koji je optužen da je zlostavljao pacijenta!

Sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci oslobodio je odmah na prvom ročištu banjalučkog anesteziologa Darka Golića, optužnice za polno uznemiravanje pacijenta, jer prijedlog za krivičnim gonjenjem optuženog nije podnesen u zakonskom roku.

Drugim riječima tužilac Aleksandar Simonović koji je zastupao predmet, propustio je da u zakonskom roku od tri mjeseca dostavi prijedlog za krivičnim gonjenjem Golića koji je podnio oštećeni pacijent.

Katastrofalan propust banjolučkog tužilaštva tako je doveo do oslobađajuće presude optuženom.

Istovremeno, Srpskainfo saznaje da je prijedlog za gonjenjem bio u tužilačkom spisu, pa je nejasno zbog čega postupajući tužilac nije ovaj prijedlog dostavio sudu u zakonskom roku.

“Sud je donio presudu kojom se odbija optužba za krivično djelo Polno uznemiravanje iz člana 170. stav 1. u vezi stava 3. Krivičnog zakonika RS iz procesnih razloga. tj. iz razloga što se navedeno krivično djelo, odnosno krivično gonjenje vodi po prijedlogu oštećenog, a prijedlog nije dostavljen.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je propustilo da dostavi prijedlog za krivično gonjenje od strane oštećenog, odnosno isti nije podnesen u zakonskom roku od tri mjeseca od dana saznanja oštećenog za učinioca i za krivčno djelo”, odgovorili su iz Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Goliću je jučer počelo suđenje iza zatvorenih vrata, nakon odluke da se isključi javnost zbog zaštite integriteta žrtve.

Darko Golić, poznati banjolučki anesteziolog, posljednji put je u sudu bio 13. aprila prošle godine kada je negirao krivicu po optužnici koja ga tereti za polno uznemiravanje pacijenta koji je bio u teškom zdravstvenom stanju i vezan za bolesnički krevet.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Golić je 19. januara 2020, u vremenskom periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79