Zbog Hofmanovih batinaša u Modriči bi moglo biti skraćeno radno vrijeme kafića

Zbog Hofmanovih batinaša u Modriči bi moglo biti skraćeno radno vrijeme kafića


Građani Modriče i okoline ostali su uznemireni nakon što su objavljeni video snimci na kojima grupa mladića, predvođena kickbokserom Ljubanom Hofmanom Vidovićem, obilazi ugostiteljske objekte po ovom gradu i traže gazde. Batinaši za sebe kažu da “reketiraju pola Beograda”.

Danas se u Modriči održala vanredna sjednica Skupštine Općine Modriča, a na kojoj su razgovarali o sigurnosnoj situaciji.

Najavljeno je skraćivanje radnog vremena kafićima, a neki bi se mogli i zatvoriti.

“Skupština opštine Modriča konstatuje da je događaj od 31.10.2023. godine, koji se desio u centru Modriče, u značajnoj mjeri uznemirio stanovništvo, kao i širu javnost, a ta uznemirenost je posebno dobijala na intenzitetu zbog izostanka blagovremenog saopštenja nadležnih institucija o ovom događaju”, usvojeno je u prvom zaključku.

(VIDEO) Nastavak drame iz Modriče: “Policija umjesto da zaštiti građane, zaštitila batinaše”

U drugom se kaže da Skupština Opštine Modriča smatra da je sigurnosna situacija već duži period značajno narušena te traži od svih nadležnih organa i institucija preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti iz svojih nadležnosti, sa ciljem poboljšanja postojećeg stanja.

Skupština Opštine Modriča zadužila je načelnika opštine i opštinsku upravu da pripremi i Skupštini predloži na usvajanje, novu Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području opštine Modriča, kojom će predložiti odredbe o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata kao i zakonske mogućnosti njihovog zatvaranja.

“Skupština opštine Modriča izražava razumijevanje za sve veću zabrinutost građana zbog sumnje na značajnu pojavu narkotika i narkotičkih sredstava na području opštine Modriča, postojanja grupa i pojedinaca koji se bave tim radnjama, te traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da materijalno-tehnički i kadrovski opremi i osposobi Policijsku stanicu Modriča, kako bi ista mogla da odgovori svim bezbjednosnim izazovima”, naveli su iz Skupštine kao četvrti zaključak vanredne sjednice.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija