Zbog koronavirusa odgođeno suđenje optuženima za likvidaciju Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

Suđenje u predmetu teške likvidacije Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića juče je odgođeno zbog bolesti jednog od članova sudskog vijeća koji je zaražen koronavirusom.

Postupak je odgođen za 7. februar ove godine.

U nastavku suđenja najavljeno je izvođenje dokaza odbrane.

Prema optužnici Republičkog javnog tužilaštva, Benedi Đukanović i Emilio Baldo (54) su od početka 2019. do 22. aprila 2019. godine na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je likvidiran tokom napada, organizovali ulikvidaciju Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor security“. U mučkom napadu likvidiran je i Krunićev pratilac Žarko Pavlović.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić (36), koji je do lišenja slobode radio u firmi “Sektor security”, označen je kao pomagač, a saučesnicima je javljao informacije o kretanju Krunića uoči likvidacije, njegovom boravku u kući u Glamočanima kod Laktaša, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

U optužnici se navodi i da je Gajić informacije o Kruniću odavao lično Kovačeviću, kome je navodno dugovao novac.

Kao direktni izvršioci likvidacije Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su likvidaciju do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku CZ M70 AB2, kojom je likvidiran Krunić, javlja Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79