Zbog loših propisa u BiH, Hajrija Memić će odgovara zbog toga što se branila i pucala u svojoj vlastitoj kući na razbojnike koji su joj napali muža

Ne prestaje fokus na dogadjaju koji je zatalasao cijelu Krajinu, ali i šire.

Napad na supružnike Memić iz Cazina i herojski čin odbrane Hajrije, koja je ranila razbojnika. Evo kako su naši čitaoci komentarisali mogućnost da Hajrija, zbog loših propisa u BiH, odgovara zbog toga što se branila i pucala u svojoj vlastitoj kući na razbojnike koji su joj napali muža i prijetili da to urade i njoj.

Ostaje da vidimo kako će pravosudne ustanove tretirati cijeli ovaj slučaj, imajući na umu naše zakone i propise, no postoji mogućnost da se Hajrija osudi na pokušaj ubistva razbojnika. Za ovo krivično djelo Hajrija može završiti iza rešetaka i do nekoliko godina piše Crna-Hronika.

Hajrija koja je ranila razbojnika ima najširu podršku naroda, hoće li i pravosudnih institucija?

“Ova žena je heroj i mislim da trebamo stvoriti grupu za podršku gospođi Memić s ciljem organiziranja protesta ispred pravosudnih institucija odnosno sa ciljem svake druge podrške ….Svi smo veseli da se ovako završilo i zašto bi to bilo neispravno ??Gospođa Hajra je pokazala svima nama kako se brane najbliži, kako se dočekuju kriminalci i pljačkaši u vlastitoj kući…”

“E ovdje treba mijenjati zakon i svi izaći na proteste dok ga ne uvedu, da u samoodbrani gdje ti je ugrožen život i imovina imaš pravo na samoodbranu uz upotrebu svih načina oružja i oruđja da zaštitiš život i sigurnost sebe i imovine pogotovo kad te napadne na tvom posjedu. Po ovom zakonu onda ni mi se nismo smjeli i trebali opirati i braniti od agresora u oslobodilačkom ratu, trebali smo pustiti da nas pobiju i popljačkaju pa eto.”

“Sram bilo svakog sudije i Suda i svakog ko bi ovoj ženi sudio. Žena se branila od zlostavljanja. Ko ima išta ljudsko u sebi oslobodit će ovu ženu bilo kakve odgovornosti.”

“Podrška od srca što je trebala da ih ubiju ako neće nadležni da poduzmu ona je morala se braniti na svome kućnom pragu sve pohvale za takvu hrabrost.”

“U Americi ovo da je uradila bila bi nacionalni heroj i sve bi novine pisale o njoj a kod nas će jadna žena još odgovarati što je branila svoj život i imovinu. Država i zakon odavno dno dna.”

Brojna podrška na Facebook-u Hajriji Memić koja je braneći svoju porodicu pucala na provalnike

“Ženi treba orden dati, branila se na kućnom pragu trebala je dopustiti da je siluju pa bi onda prošla kod zakona dobro uz ovaku treba stat i podršku joj dati.”

“Kakav imamo nakradan zakon, žena će biti kriva što se branila, dodje bagra u vlastitoj te kući napadnu i ti kriv što se braniš???… Podrška majki Allah je nagradio…”

“Pa normalno da će se žena braniti, zar je trebala dopustiti da i nju istuku kao i muža?! Ništa ona ne bi bolje prošla od njega! Da ima nekog zakona i pravde u Bosni, davno bi se riješio slučaj male Džene… Ubice i dalje na slobodi, šetaju se dok ne nadju sljedeću žrtvu i tako u krug!”

“ Podrška za gospodju, nije ona otišla u njegovu kuću, već lopov u njenu, što je tražio to je dobio, nek zasuče rukave ide da radi a ne ići napadati, otimati tudje što je svijet stekao krvavo.”

“Naravno treba da se da podrška a i dati joj priznanje općine Cazin.”

“Normalno, da je odbrana u sili spasavanje vlastitog zivota i imovine i to unutra u stambenom objektu nema tu odgovaranja.”

“Treba joj dati dva pištolja … je li tako treba da se brani svoja kuća i svoje sve….lopovi nek idu raditi nek ne gledaju šta drugi ima i koliko ima.”

“Ovoj ženi svaka čast samo će sigurno biti kažnjena, jel na sitnom se kola lome a Fadila sude sude i nikako da osude… E to je Bosansko tužilaštvo i pravda.”

“Da ga Hajro ne uhvati na djelu policija ga nikad ne bi našla, tako ga Hajro nadje od prve, bravo ženo sigurne ruke.”

“Heroj od žene, branila je svoj prag, a te idiote zatvoriti pa neka rade u zatvoru a ne da upadaju u tudje kuće, da narod tuku i ubijaju kao u Šumatcu šta se desilo, banda.

Svaku podržku ženi pružiti i ni pokoju cijenu da žena bude kažnjena jer bi to ohrabrilo lopove da ponovo napadaju po kućama e dabogda da ih je sve pobila al ja ni jednu noć neću bez puce leći i bolje da ih ja ubijem nego oni mene ženo rokaj lopove da rade neće a krasti i tući i ubijati hoće.”

Ovo su članovi porodice Memić koji su napadnuti kod Cazina: Hajrija braneći sebe, koristila vatreno oružje

Ovo su samo neki od komentara i razmišljanja naših čitalaca. Svakako će ova tema zaokupljati našu pažnju i u narednom vremenu i pratićemo ovaj slučaj do kraja piše Cazin.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79