Zbog napada vrana završile u bolnici: ‘Jedna je slomila kralježnicu, druge nogu, ruku’

Četiri žene zadobile su teške ozljede nakon što su ih napale vrane. Najteže su ozlijeđene dvije djevojke koje su u trenutku napada bile na biciklim.

U posljednjih desetak dana zabilježeno je više napada vrana na građane u Zagrebu. Napadi vrana na ljude u ovo doba godine nisu neuobičajeni, ali ozljede koje su vrane nanosile ljudima ovih dana nisu često viđene.

Četiri žene zadobile su teške ozljede nakon što su ih napale vrane. Najteže su ozlijeđene dvije djevojke koje su u trenutku napada bile na biciklima.

– Iskreno, ovakvo što nisam doživio otkako radim. U posljednjih deset dana na hitni prijem došla nam je djevojčica koja je zbog napada vrane slomila kralježnicu, jedna djevojka ima slomljenu ruku, jedna koljeno, a jedna je iskrenula gležanj – rekao je doktor Stipe Ćorluka za Jutarnji List.

– Kljucala me po glavi još dok sam bila na pješačkom i nije odustajala. Ja sam vozila bicikl i dalje, i dočekala sam se na koljeno, pala i slomila sam nogu – rekla je ozlijeđena Mirna Grčević za Novu TV.

Ornitologinja Iva Šoštarić kaže kako vrane napadaju kada se osjećaju ugrožene, a u tom slučaju najbolje je mahati rukama i tako otjerati vranu.

O svemu su se oglasili i iz Grada na svojim službenim Facebook stranicama. Upozoravaju kako vrane napadaju kada štite svoje ptiće i kako je potrebno izbjegavati mjesto gdje se nalazi gnijezdo vrane.

– U situaciji kada je pronađen ispali ptić nije se poželjno približavati lokaciji već istu treba prijaviti službi Gradskog skloništa za nezbrinute životinje Dumovec – upozorili su iz Grada Zagreba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79