Zbog navale gostiju dva puta zaključavali kapije Panonskih jezera

Kompleks Panonskih jezera jučer je zabilježio najbolju posjetu u ovoj sezoni, koja je zbog preventivnih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa specifična i za posjetitelje i za uposlenike Panonike.

– Jučer smo konačno imali pravi ljetni dan sa temperaturom zraka preko 33 stepena, vode od 28 stepeni i uobičajenim salinitetom od 35 grama/litar.

Posjetili su nas gosti iz cijele BiH, Sarajeva, Zenice, Bihaća, Travnika, Cazina, Velike Kladuše, Bijeljine, Dervente itd., ali i dragi susjedi iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Osijeka, kao i veliki broj građana Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Zbog primjene preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa Covid 19, u dva navrata smo morali zatvoriti ulazne kapije od 13.30 i 15.30 sati zbog mogućnosti dostizanja kapaciteta od 5.000 posjetilaca u realnom vremenu – istakli su iz Panononike.

Panoniku je tokom cijelog dana posjetilo 6.950 gostiju, a istovremeno je na Panonici boravilo maksimalno 4.736 gostiju (u 17.30 sati).

S obzirom na površinu kompleksa od 75.000 kvadrata, i u ovom slučaju je bilo dovoljno prostora za siguran boravak gostiju i obezbjeđenje najvažnije preventivne mjere – sigurnosnog razmaka, koji kontroliše 36 radnika spasilačko-redarske službe Ski-Jet Tuzla i ostali uposlenici JKP Pannonica doo Tuzla.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79