Zbog šverca oružja u Švedsku: Mile Tanić osuđen na tri godine

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Mileta Tanića na tri godine zatvora zbog neovlaštenog nabavljanja oružja, municije, eksplozivnih materija, tableta i lijekova radi dalje prodaje u Švedsku, a koje je počinjeno u sastavu kriminalnog udruženja.

– Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala proglasilo je optuženog krivim zbog izvršenja krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih i u vezi sa djelom nedozvoljena trgovina, pa je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine – saopćeno je iz ovog suda.

Optužnica je Tanića teretila da je djelo počinio zajedno sa optuženima Borivoje Lukić, Aleksandar Ćuković, Dragan Vlačić, Miodrag i Nebojša Đilas, Zoran Jovanović, Slađan Lonco i Milija Vlačić, a protiv kojih je razdvojen postupak.

Teretili su se da su djela počinili u toku 2014. i 2015. godine


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79