Zbog talova Hadžibajrića i Šmrka Stari Grad ostaje bez parkinga

Zbog talova Hadžibajrića i Šmrka Stari Grad ostaje bez parkinga


Agencija za upravljanje oduzetom imovinom započela sa zapljenom imovine u Sarajevu u općini Stari Grad, koja se dovodi u vezu sa predmetom “Start”.

Cilj asistencije je da se omogući provođenje sudske odluke i na taj način Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom stvore preduslovi za siguran i nesmetan ulazak u posjed i privremeno upravljanje pravnim licima – privrednim društvima, tačnije, parking prostorima na ukupno sedam lokacija koje se nalaze na području Općine Stari Grad u Sarajevu.

Zapečaćen je i parking kod Vijećnice u ulici Telali koji je navodno oduzet fizičkim putem od kompanije TC Baščaršija Group. Vlasnik TC Baščaršija Group je obaviješten od trećeg lica, da to treće lice navodno ima ugovor sa Općinom Stari Grad o korištenju spornog parkinga kod Vijećnice.

Šmrk je, prema njihovim, riječima tražio da firma izađe iz prostora jer je to već sve s Općinom dogovoreno. Jedan od tužitelja kaza je kako Općina Stari Grad nije ni uzimala druge ponude zainteresiranih za parkinge koje je Općina vratila u vlasništvo, a koje je koristio KJKP Radom

Tužioci: Šmrk istjerao firmu sa legalnim korištenjem i preuzeo parking Telali, sve dogovorio sa Hadžibajrićem

Radi se o preuzimanju udjela nad parking prostorima koje je Općina, kako to tvrdi Tužilaštvo KS, nezakonito izdavala trećim licima. Radi se o, kako nam je potvrđeno, tri firme koje su obuhvaćene naredbom o sprovođenju istrage.

Jedna od lokacija na kojoj su prisutni pripadnici policije i službenici Agencije je i parking u vlasništvu firme EuroPark, na adresi Bistrik 1, za koji se sumnja da je prikrivena imovina načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

To se moglo čuti i jučer na ročištu za produženje pritvora Hadžibajriću od tužioca Darka Soldata, koji je, između ostalog, kazao da su prikupljeni dokazi da je sin Ibrahima Hadžibajrića Seid lično polagao novac na račun preduzeća EuroPark.

Foto: Klix

Aktivnosti se poduzimaju po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom po nalogu Suda Bosne i Hercegovine.

“Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je “EuroPark” d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1”, navodi se obavještenju agencije.

Foto: Radiosarajevo


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija