Zbog utakmice Sarajevo-Željezničar ova ulica će biti zatvorena čak 8 sati

Zbog organizacije i odigravanja nogometne utakmice između Željezničara i Sarajeva, sutra (nedjelja) će doći do obustave saobraćaja u ulici Bulevar Ivice Osima od 16:00 do 00:00 sati.

 

Iz GRAS-a su obavijestili sve korisnike javnog gradskog prijevoza da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog provođenja mjera osiguranja održavanja fudbalske utakmice, u nedjelju, 14.4.2024. godine u vremenu od 16:00 – 24:00 sata, doći do privremene obustave sabraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića).

To će dovesti i do prekida u odvijanju trolejbuskog saobraćaja osim na relaciji Otoka – Dobrinja.

Dan pred sarajevski derbi objavljen video navijačkog sukoba na autoputu A1: Uhapšeno 14 osoba

Dakle, u vrijeme obustave saobraćaja trolejbusi će raditi samo na relaciji Otoka – Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navednoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Kapije na ulazima za južnu, sjevernu i zapadnu tribinu stadiona se otvaraju u 17:00 sati, a na istočnu tribinu u 18:45 sati. Navijači Sarajeva će na stadion morati ući dva sata ranije.

Sarajevski derbi se igra u nedjelju sa početkom u 20:00 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79