Zelene Beretke: Sramotno je da jedan dezerter koji nije služio u odbrani svoje domovine predlože ukidanje ministarstva

Nakon što je zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo, Damir Nikšić poslao incijativu i pridjelog da se umjesto Ministarstva komunalne privrede i prostornog uređenje građenje i zaštite okoliša, te spoje Ministarstva socijalnog rada i Ministarstvo za boračka pitanja, oglasili su se iz Zelenih beretki, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem želimo izraziti svoj protest protiv ideje koju je na Skupštini Kantona Sarajevo predložio nezavisni kandidat Damir Nikšić .

Ne prihvatljiva je ideja i prijedlog da na jedan licemjeran način jedan dezerter koji nije služio odbrani svoje domovine može predložiti ukidanje MINISTARSTVA ZA BORAČKA PITANJA KANTONA SARAJEVO!

Kako u svome prijedlogu traži da se spoje dva ministarstava u jedno i to MINISTARSTVO ZA BORAČKA PITANJA I MINISTARSTVO ZA SOCIJALNI RAD, bez gledanja na prava  korisnika ova dva ministarstava i njihove potrebe, što znači jednom izrekom iz romana “otimao siromašnim da bi dali bogatim!

Njegova ideja nije poboljšanje prava korisnika ministarstava nego gašenje jednog veoma bitnog ministarstava a to je ministarstvo boraca , baš onih ljudi koji su omogućili Damiru da uzima visoke paušale i primanja na mjestu koje su mu omogućili baš ti branioci !

Zato pozivamo sve zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo i političke klubove da osude ovakve zle i skrivene namjere pojedinaca dezertera i da se ostave našeg ministarstava .

Ovim putem želimo izraziti svoj protest protiv ideje koju je na Skupštini Kantona Sarajevo predložio nezavisni kandidat Damir Nikšić. – napisali su iz Zelenih beretki.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79