Zeničani se žale na kvalitet grijanja, iz JP Grijanje demantovali navode

Građani zeničkih naselja Mokušnice, Jalija, Londža, Nova Zenica i ulica Mejdandžik javili su se i danas našoj redakciji zbog slabog grijanja prenosi Zenit.ba.

Informaciju o snadbjevanju toplotnom energijom dobili smo jučer od dežurnog dispečara JP Grijanje Zenica koji nam je rekao prvo kako nije zadužen da daje bilo kakve informacije vezane za grijanje, te da kontaktiramo nadležnu službu za odnose sa medijima.

Međutim, obzirom da je jučer bila nedjelja i da ista služba nije radila insistirali smo na dobijanju informacija.

Nakon toga nam je rečeno kako je postojao kvar u naselju Mokušnice koji je jučer u jutarnjim satima otklonjen.

Prema informacijama koje smo jučer dobili od dežurnog dispečera razlog slabog grijanja bio je kvar na elektro instalacijama podstanice koji su tehničari JU Grijanje Zenica u nedjelju uspjeli da otklone.

– Kada su u pitanju naselja koja spominjete mi nemamo nikakvih informacija o tome da je došlo negdje do nekog kvara izjavio je danas za radio Zenit dežurni dispečer.

Podsjetimo, Zeničani iako su dobili novu Toplanu koja sada zagrijava stambene i poslovne objekte na području Grada Zenica i dalje se javljaju problemi s grijanjem i to onda kada im je grijanje najpotrebnije, a to jeste u ovim hladnim danima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79