Zlatko Knežević: Zašto sam otišao sa mjesta bh. sudije?

Šokantna ispovijest bivšeg sudije Ustavnog Suda: Politika, pravila i stranci – Zašto sam otišao”

Bivši sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Zlatko Knežević, otkriva šokantne detalje o političkom pritisku, brisanju pravila i uticaju stranih sudija u ovoj najvišoj pravosudnoj instituciji.

Knežević tvrdi da je odlučio otići iz institucije koja je nekada bila uzor u Evropi, navodeći politički pritisak i manipulacije kao ključne razloge.

Ističe da su promjene u pravilima, posebno brisanje Člana 39, ozbiljno narušile integritet Ustavnog suda, dovodeći u pitanje njegovu neovisnost.

“Sedam godina ranije otišao sam u penziju, suočavajući se s političkim pritiskom i brisanjem ključnih pravila. Više će biti stranaca u Ustavnom sudu nego domaćih sudija, a državljani BiH su ostavljeni u rukama stranaca”, izjavio je Knežević.

Otkriva i intrigantne detalje o ulozi stranih sudija, spominjući situacije gdje su nedostajali politički dokumenti na sjednicama, a strane sudije su ih “slučajno” donosile nakon sastanaka sa zvaničnicima međunarodne zajednice.

Ova uznemirujuća ispovijest bivšeg sudije bacila je svjetlo na ozbiljne izazove s kojima se suočava pravosudni sistem u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79