Zločin bez milosti: Prihvaćena optužnica muškarcu iz BiH za otmicu i likvidaciju trudne žene

Regionalni sud u Nirnbergu prihvatio je danas optužnicu javnog tužilaštva kojom se državljanin Bosne i Hercegovine (50) i njegov saučesnik (48), njemački državljanin, terete da su decembra 2022. godine oteli, ubili i sakrili tijelo 39-godišnje trudne Aleksandre R. Suđenje je zakazano za 9. april.

U saopštenju suda navodi se da su optuženi pratili Aleksandru R. do posjeda u Švabahu, gdje su je svladali, odveli u skladište u Hilpoltsteinu i pokušali natjerati je da povuče krivičnu prijavu koju je podnijela protiv njih.

Nakon toga su je ubili i sakrili tijelo na nepoznatoj lokaciji. Optuženi se suočavaju s ozbiljnim optužbama, a suđenje će uključivati brojne vještačenje i svjedočenje više od 100 svjedoka.

Slučaj nestanka trudne Aleksandre R. intrigira javnost već više od godinu dana, budući da je žena nestala bez traga u osmom mjesecu trudnoće.

Policijska istraga intenzivno je trajala, s više od 700 dojava, ali tijelo još uvijek nije pronađeno. Optuženi su bili bivši partneri Aleksandre R., a motiv zločina se povezuje s poslovnim i financijskim nesuglasicama između njih.

Očekuje se da će odsustvo tijela predstavljati ključni izazov u ovom suđenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79