Zoran Milanović: “Ne postoji prijetnja ratom u BiH. U BiH oružja nema.”

Rat je završio 1995. godine, ne zahvaljujući američkim avionima ili britanskim i francuskim donekle, nego zahvaljujući djelovanjem isključivo hrvatskih gardijskih brigada HVO-a …Tek tada su i Slobodan Milošević i Franjo Tuđman mogli otići u Datyon i tamo predstavljati hrvatski narod BiH i srpski narod BiH.

To govorim zato što iz tog pravnog fakta proizilazi hrvatska odgovornost Zagreba za ono što se događa u BiH, da je se čuva i poredak ne urušava, te da svaki narod bude jedno, istaknuo je Milanović.

Odbacio je tvrdnje kako postoji prijetnja ratom u BiH.

U BiH oružja nema. Kome to treba objašnjavati, onima koji nas plaše izbijanjem ratnog sukoba i nereda. Međunarodnoj zajednici iz Sarajeva, unitaristima. Izbit će rat u BiH. Čime? Ta opasnost ne postoji, rekao je Milanović.

Predsjednik Republike Hrvatske ponovno je komentirao optužnicu protiv Milorada Dodika protiv koju je Tužiteljstvo BiH podiglo zbog neizvršenja odluke visokog predstavnika.

Predsjednik Hrvatske odlikovao Poskok bojnu HVO-a koja je učestvovala u ratnim zločinima u Jablanici

Dokle god visoki predstavnici, tko god im dao mandat i budu imali instinkta i interesa mijenjati zakone zemlje ukazima, kako bi se podigla optužnica za izmišljeno novo kazneno djelo, a nemaju vremena i interesa promijeniti izborni zakon, što mogu jednim potpisom pera i omogućiti Hrvatima da biraju svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH, ja u takvu pravdu ne vjerujem, podcrtao je Milanović.

Rekao je da ima iskrenu želju i da daje maksimalni doprinos, kao i Vlada Hrvatske, da BiH bude uređena država u kojoj će Hrvati živjeti kao konstitutivni narod.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79