Žrtva pomahnitalog ubice Edina Gačića: Porodici ubijenog policajca FUP-a 35.980 KM odštete!

Porodica Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije (FUP), kojeg je višestruki ubica Edin Gačić (44) brutalno likvidirao u februaru ove godine u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a kod Tarčina, dobit će 35.000 maraka odštete!
Brutalno ubistvo

Ova informacija potvrđena nam je i u Federalnoj upravi policije i dokaz je da FUP, s Ensadom Kormanom na čelu, ne zaboravlja članove porodice ovog policajca. To je i zakonska obaveza.

Begić je ubijen na radnom zadatku, dok je osiguravao policijski poligon Suhodol, a pomahnitali ubica Gačić, koji je bio danima u bijegu, u njega je ispalio više metaka. Gačić je zatim pobjegao u obližnju šumu, gdje je pronađen i ubijen u policijskoj razmjeni vatre.

Iz FUP-a nam je rečeno da je ova policijska agencija na osnovu Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH isplatila 9.309,60 KM porodici ubijenog policijskog službenika Begića, kao i troškove sahrane u iznosu od 1.680,55 KM.
Šta kaže zakon

Podsjećaju da, prema zakonu, porodica koju je preminuli policijski službenik izdržavao ima pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu posljednje neto plaće koju je ostvario, uvećane šest puta.

– Kada je riječ o iznosu pripadajućeg životnog osiguranja u slučaju smrti policijskih službenika u FUP-u, on je ugovorom sklopljenim s osiguravajućom kućom koja vrši i krajnje novčane isplate, na iznose od 50.000 KM za policijske službenike Specijalne policijske jedinice, odnosno 25.000 KM za ostale policijske službenike FUP-a – rečeno nam je iz Uprave policije

To znači da će Begićeva porodica, koju je izdržavao, uskoro dobiti 25.000 KM, a ukupno s plaćama 35.000 KM.
Poligon nosi Begićevo ime

Aktuelni v. d. direktora FUP-a Ensad Korman potvrdio nam je jučer da Objekt za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a Suhodol kod Tarčina odnedavno nosi Begićevo ime. Ova odluka donesena je na Dan policije FMUP-a prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79