Zuloviću je opasni kriminalac rođak: “Dao mu je SKY telefon i 20.000 KM. Jel on kriv sad?”

U Sudu Bosne i Hercegovine traje ročište oko određivanja pritvora uhapšenim u akciji kodnog naziva “Crna kravata 2”.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je zatražilo pritvor za Adnana Smajlovića, Gordana Memiju, uposlenika OSA-e Edina Kačara, pripadnike FUP-a Mustafu Selmanovića, Vahidina Munjića, Senada Kadića, Adina Čatića i Emira Druškića, gradsku vijećnicu iz Zenice Aidu Halać, direktora zeničke bolnice Tarika Zulovića, direktora firme iz Mostara Harisa Behrama, Mirsada Skopaka, Maka Šemčića, Elmira Sarića, Seada Preljevića, Smajila Šikala i Davora Curla.

Advokat Vlado Adamović, koji zastupa uhapšenog direktora zeničke bolnice Tarika Zulovića, rekao je da “Sud BiH mora još večeras pustiti njegovog klijenta jer nigdje Tužilaštvo BiH nije objavilo njegovo djelo”.

Adamović je rekao kako je “Edin Gačanin, šef narkokartela Tito i Dino koji živi u Dubajiu, ustvari rođak Zulovića i da je normalno da su komunicirali”.

Naveo je kako je Gačanin dao Sky telefon Zuloviću za vrijeme pandemije koronavirusa kako bi se mogao javiti ako mu nešto zatreba.

Dodao je i da je Gačanin htio Zuloviću dati 20.000 KM pomoći, ali da je ovaj taj novac odbio.

– Nema dokaza da je uzimao novac, tužilac ne spominje da je Gačanin govorio da Zulović ima zlatne kćerke i da mu želi pomoći. Ako je taj kartel raspolagao sa dvije milijarde, on je htio sa 20.000 pomoći doktoru rođaku – dodao je Adamović.

On je ovaj slučaj uporedio sa anegdotom o braći, od kojih je jedan bio četnik a drugi partizan, aludirajući da se Zulovića ne može kažnjavati za nedjela njegovog rođaka piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79