Zvanično podignuta optužnica protiv poznate advokatice Vasvije Vidović

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužilaštva BiH, podigla je optužnicu protiv Vasvije Vidović, rođene 1954. godine u Rogatici, nastanjena u Sarajevu, državljanke BiH.

U optužnici se navodi da je Vidović 18. decembra 2023. godine, pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA u Istočnom Sarajevu, pozvana od osumnjičenog i lišenog slobode Debevec Ranka, da ga u svojstvu advokata zastupa u kaznenom postupku.

Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protupravnih radnji a sa ciljem da znatno oteža dokazivanje kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu te ga na taj način sakrije.

Osumnjičena se tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila kazneno djelo – Spriječavanje dokazivanja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79