Zvanično raspisan konkurs za direktora SIPA-e

Nezavisni odbor raspisao je konkurs za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Aktuelnom direktoru Perici Staniću, koji je na ovu funkciju došao kao kadar SDS-a, mandat ističe 5. novembra ove godine.

Kandidati za ovu poziciju moraju ispunjavati sljedeće uslove: da su stariji od 18 godina, da su državljani Bosne i Hercegovine, da nisu otpušteni iz državne službe u institucijama BiH, odnosno entiteta kao rezultat disciplinske mjere u periodu od tri godine prije dana podnošenja prijave za upražnjenu poziciju, da su zdravstveno sposobni za obavljanje navedenih poslova na koje se prijavljuju, da se protiv njih ne vodi krivični postupak, da nisu osuđeni za krivično djelo, osim krivičnih djela protiv sigurnosti saobraćaja.

Pored općih uslova, kandidati za poziciju iz ovog javnog konkursa moraju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, i to: da imaju visoku stručnu spremu – VII. stepen obrazovanja i radno iskustvo u toj spremi u trajanju od najmanje pet godina, da imaju čin glavnog inspektora policije ili viši čin i najmanje tri godine rada u tom činu i da nisu članovi političke stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments