Zvanično uhapšen žestoki momak sarajevskog asfalta Fikret Kajević

Na teritoriji Sarajeva danas je uhapšen Fikret Kajević, jedan od osumnjičenih u sklopu akcije “Kum”. Kajević, koji je već bio povezan s različitim kriminalnim aktivnostima.

Priveden je u okviru obimne akcije koja se odvija širom Bosne i Hercegovine od 21. februara, a do sada je rezultirala hapšenjem još dvojice osumnjičenih.

Pretresi su izvršeni na objektima u vlasništvu Kajevića, smještenim na području Općine Vogošća. Samu akciju podržavaju dokazi prikupljeni iz Sky i Anom aplikacija, a ona je usmerena na krivična djela organizovanog kriminala, uključujući međunarodno krijumčarenje i distribuciju značajnih količina opojnih droga na ilegalnom narko-tržištu.

Među uhapšenima je i Aleksandar Matović, pripadnik granične policije BiH, optužen za nelegalno ovjeravanje dokumentacije u korist članova kriminalne organizacije, omogućavajući im alibi tokom izvršenja krivičnih djela u zamenu za nezakonitu imovinsku korist.

Dodatno, Predrag Petković je također uhapšen pod sumnjom da je izvršio krivično djelo “Organizovani kriminal” u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama. Obojici je određen jednomjesečni pritvor.

Vredno pomena je da je Petković već bio povezan s različitim krivičnim djelima i hapšen je u okviru akcije “Storage” u oktobru 2022. godine. Istraga u vezi s ovom akcijom bila je usmerena na organizovanu kriminalnu grupu, povezanu s međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim kriminalnim radnjama.

Tužilaštvo, u saradnji s partnerima iz BiH, regiona, EU i sveta, vodilo je istragu o aktivnostima grupe koja je djelovala i na domaćem i međunarodnom nivou.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79