Zvizdić potvrdio: Christian Schmidt će se parlamentarcima obratiti 28. oktobra

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić potvrdio je da će se visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit obratiti parlamentarcima na sjednici u četvrtak.

– Što se tiče zahtjeva visokog predstavnika usvojen je zaključak da će sjednica biti održana u četvrtak 28.10. sa početkom u 12 sati. Visoki predstavnik će imati priliku da se obrati zastuopnicima Zastupničkog doma iznese svoje viđenje aktuelne političke situacije i strategiju svog daljeg rada i djelovanja u BiH. Vidjet ćemo da li će se kolege iz RS-a pojaviti.

Njihovo pravo i obaveza je da pristuvuju sjednicama Predstavničkog dima, za koju primaju najveće plate u BiH. Po ko zna koji put pozivam kolege iz RS da prisustvuju – rekao je Zvizdić nakon sjednica Kolegija i Proširenog kolegija.

Kolegiju nisu prisustvovali predstavnici iz RS, a ranije su rekli da nece biti ni na sjednici na kojoj ce se obracati Šmidt, kao ni Nebojša Radomanović, član Kolegija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79