Zvizdić predlaže: Dodiku poslati odgovor raspoređivanjem EUFOR-ovih ili NATO vojnika u Brčko Distrikt

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić oglasio se na Facebooku u vezi najave o ocjepljenju predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika.

Zvizdićev status prenosimo u cijelosti:

– Već sam predlagao, a i sada mislim, posebno poslije niza razgovora sa stručnjacima iz oblasti geopolitike i sigurnosti, da je jedan od najboljih odgovora na Dodikove prijetnje secesijom raspoređivanje EUFOR-ovih ili NATO vojnika u Brčko Distrikt.

Siguran sam da će oni koji donose odluke, to kad-tad shvatiti.

Nadam se, imajući u vidu da je riječ o izuzetno važnom preventivnom potezu, da će takva odluka uslijediti u najkraćem mogućem roku.

Količina negodovanja, protivljenja, prijetnji i ucjena koja će poslije toga uslijediti od strane političara koji su protiv teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH će biti najbolji dokaz ispravnosti i efikasnosti takve odluke – naveo je Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79