Zvizdić: Utakmice sa Rusima neće biti, to je Dodikov debakl

Zvizdić: Utakmice sa Rusima neće biti, to je Dodikov debakl


Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić komentarisao je danas u Tešnju posjetu Milorada Dodika Rusiji i stanje na energetskom tržištu. Zvizdić je kazao da je Dodikova posjeta Putinu predizborni potez kojim ništa nije riješio.

Zvizdić je kazao kako prema posljednjim anketama Dodik nema sigurnu pobjedu i da je posjeta Rusiji pokušaj da se dokaže kao prijatelj sa Vladimirom Putinom.

“Prema zadnjim analizama nema sigurnu pobjedu, naprotiv njegovi uspjeh je doveden u pitanje imajući u vidu protivkandidatkinju koja prema anketama ima skoro isti nivo procenata kao i on. Ovo je jedan predizborni potez u pokušaju da dokaže da je prijatelj sa čovjekom koji je kao što vidimo ponovo naredio mobilizaciju kako bi pojačao agresiju na nezavisnu, međunarodno priznaju državu Ukrajinu”, kazao je Zvizdić.

Istakao je kako Dodik nije ništa uspio riješiti te da reprezentacija Bosne i Hercegovine sigurno neće odigrati fudbalsku utakmicu sa Rusijom, javlja Klix.

“Dodik mu nije ništa uspio predočiti niti je uspio išta riješiti, osim obećanja koje se neće desiti, a to je da fudbalska reprezentacija Bosne igra sa Rusijom. To se sasvim sigurno neće desiti. Tako je ta posjeta jedan potpuni debakl”, poručio je Zvizdić.

O cijenama energenata, Zvizdić je kazao da vlade na skoro svim ne nivoima ne rade dovoljno da priprmee građane za zimu iako imaju veće daleko veće prihode od planiranih.

“Mi želimo naravno da imamo što nižu cijenu energenata, čeka nas jedna vrlo teška zima. Nažalost, vlada na skoro svim nivoima ne rade dovoljno da pripreme građane za tu zimu. Imamo naravno podatke da svi nivoi vlasti imaju daleko veći prihode osim što su planirani. Očekujemo da će te vlade prema građanima povući određene poteze koji će omogućiti da se lakše i bezbrižnije dočeka zima imajući u vidu cijene energenata”, rekao je Zvizdić.

“Vidimo kako raste cijena plina, kako raste cijena peleta, vidimo probleme koje imamo sa distribucijom i snabdijevanjem domaćinstava električnom energijom. Sasvim sigurno nas očekuje vrlo izazovna zima i čini mi se nedovoljna spremnost i pripremljenost vlada na svim nivoima da odgovore na takve izazove”, zaključio je Zvizdić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija