22 godine zatvora za vozača kamiona, zbog nesreće u kojoj je vidio “vješticu”

Ovo je jedna od najvećih presuda o kojoj pišemo u vezi s cestovnim nesrećama u kojima su sudjelovali kamioni. Australski vozač Mohinder Singh osuđen je na 22 godine zatvora, a za eventualno prijevremeno puštanje na slobodu moći će se prijaviti tek 2039. godine.

Tragična nesreća dogodila se 22.4.2020. godine na autocesti u Melbournu. Mohinder Singh – 48-godišnjak iz Indije koji od djetinjstva živi u Australiji – tamo je obavljao lokalni prijevoz hrane, vozeći Volvo FM s troosovinskom poluprikolicom. Izgubio je nadzor nad vozilom i skrenuo u zaustavni trak. Kako se kasnije pokazalo, muškarac je bio izuzetno iscrpljen, spavao je ukupno 5 sati u roku od tri dana. Također je uzimao marihuanu i kombinirao je s metamfetaminom.

Što se događalo u glavi vozača nakon takve mješavine? Kako je sam optuženi svjedočio, na dan nesreće progonila ga je vještica. Također je viđao duhove i žive i mrtve vojnike iz Drugog svjetskog rata. Iako također treba napomenuti da očito za njega to nije bilo ništa izvanredno. Čovjek je u prošlosti zaustavljan zbog utjecaja alkohola, redovito pričao o ukazivanju duhova i navodno doživljavao mnoge natprirodne pojave. Pa ipak, u transportnim je tvrtkama radio od 2007. godine bez izricanja zabrane!

Kako to australski mediji sada opisuju, netko poput njeg za upravljačem šestoosovinskog kompleta je “bomba koja otkucava”. Eksplozija ove bombe dogodila se 22.4. prošle godine. Kamion Volvo, koji se kretao brzinom između 62 i 80 km / h, prešao je u zaustavnu traku. Tamo je naletio na dva policijska automobila, čije su posade zajednički kontrolirale vozača osobnog automobila zaustavljenog zbog prebrze vožnje. Kamion je nabio oba policijska vozila i zabio se u Porsche koji su zaustavili.

Na mjestu su ubijena četiri policajca. Vozač Porschea preživio je jer je u vrijeme incidenta izašao na cestu i mokrio. Štoviše, ovdje smo došli do drugog poglavlja ove priče, jer se 42-godišnjak koji se vozio Porscheom trebao ponašati krajnje skandalozno. Telefonom je snimio mjesto nesreće, nazvao incident “nečim nevjerojatnim” i sugerirao da su policajci dobili “svoju pravdu”. Štoviše, trenutak kasnije pobjegao je s mjesta nesreće. Stoga je do danas ostao u pritvoru i opisan je kao najomraženija osoba u zemlji.
Vozač nije jedini odgovorni

Prema tužiteljstvu, 49-godišnji poslodavac morao je znati u kakvom je stanju vozač. Stoga je i on optužen za četverostruko ubojstvo. Ročište će se održati sljedeći mjesec, a tužiteljstvo je za njega pripremilo ogromnu količinu dokaza. Napisani su na 1.736 stranica, videozapisima, fotografijama, dijagramima i kartama piše Kam-bus.info

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79