Ovako to rade Crnogorci: Policija objavila snimak političara koji je kršio mjere samoizolacije

Zbog kršenja kućne samoizolacije uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, dvije osobe iz Podgorice privedene su u karantin, objavljeno je na Twittwer nalogu Uprave policije.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Kako se navodu u saopćenju, radi se o predsjedniku Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i njegova supruga Marina odvedeni su u karantin u Sutomoru zbog kršenja samoizolacije.

Njima je uručeno rješenje o karantinu da se uz pratnju policije i zdravstveno sanitarnog inspektora sprovedu u karantin zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti – saopćeno je ranije iz Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

Oni su osumnjičeni da su napustili stan u kojem je trebalo da borave tokom samoizolacije.

– Državni tuzilac je naložio policiji da protiv njih podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti – navode iz Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79