AKCIJA JE USPJELA: Mačić je spašen, izvukli su ga alpinisti

Dečki koje je nedavno proslavilo spuštanje tornja zagrebačke katedrale, nisu se dvoumili oko dolaska. Proučili su cijev i jedan se spustio na njeno dno. Mačić je ubrzo bio u sigurnim rukama, pričaju iz azila

Djeca su došla do mene i samo su rekli da čuju mjaukanje u kanalizacijskoj cijevi, skužili smo da je unutra mačić kojeg su oni hranili prije dva dana, pokušao sam ga izvaditi, ali je preduboko unutra, ispričao je ranije čitatelj 24sata.hr.

Dumovec je dojavu o mačiću u kanalizacijskoj cijevi na Karlovačkoj ulici u Zagrebu dobio oko 10 sati. Intervencija je trajala nekoliko sati, ali sve je ipak prošlo u najboljem redu.

Prvo su ga pokušali spasiti ljudi iz azila, no kad su shvatili da to neće baš ići tako lako jer se radilo o dubini od pet metara, zvali su ekipu alpinista koja je prije toga skidala vrh tornja sa zagrebačke katedrale!

U pomoć smo pozvali Altis, obrt specijaliziran za radove na visini. Vrsnim smo alpinistima rekli da ovaj put pomoć trebamo na dubini. Dečki koje je nedavno proslavilo spuštanje tornja zagrebačke katedrale, nisu se dvoumili oko dolaska. Došli su čim su mogli – ravno s Kaptola! Proučili su cijev i jedan se spustio na njeno dno. Mačić je ubrzo bio u sigurnim rukama. Dali smo mu ime Pero! Ima oko tri mjeseca napisali su iz Azila Dumovec na Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79