Izlaznost u Stocu duplo veća od federalnog prosjeka

Izlaznost u Stocu duplo veća od federalnog prosjeka


Centralna izborna komisija BiH saopćila je na press konferenciju da je izlaznost birača do 11 sati prilično niska – svega 14,88 posto – no postoje općine, poput Stoca, u kojima je izlaznost znatno iznad entitetskog i državnog prosjeka.

Glasanje na području općine Stolac odvija se bez problema, a prvi podaci u 11.00 sati pokazuju da je izlaznost 27 posto od ukupnog broja birača registriranih za Lokalne izbore, što je skoro duplo veća izlaznost od federalnbog prosjeka.

Zanimljiv je i podatak da je izlaznost u Federaciji BiH znato slabija nego u Republici Srpskoj: u Federaciji BiH izlaznost je do 11 sati iznosila 13,56% dok je u Republici Srpskoj 18,07%. CIK podatke za Brčko još nije dobio.

Prema raspoloživim informacijama, najveća izlaznost registrirana je u Stocu – čak 27 posto!

“Do 11 sati izlaznost je 27 posto a izborni proces protječe uredno. Za sada nema nijedne prijavljene nepravilnosti koja se tiče izbornoga procesa – kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Općinske izborne komisije Miroslav Marić.

On je podsjetio kako su u Stocu jutros u 07.00 sati otvorena sva biračka mjesta i biračko mjesto s nepotvrđenim glasačkim lističima. Na terenu su i četiri redovna mobilna tima te dva Covid mobilna tima koja su predviđena za oboljele od koronavirusa, odnosno one koji su u samoizolaciji.

Za Općinsko vijeće Stolac bore se kandidati iz 13 stranačkih lista i 13 neovisnih kandidata, dok su se za mjesto načelnika kandidirale dvije osobe.

Ukupno je u tom gradu 11 269 registriranih birača s pravom glasa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija