Okončani mirni protesti ispred zgrade Vlade KS-a: Premijer nije napadnut

Okončani mirni protesti ispred zgrade Vlade KS-a: Premijer nije napadnut


Danas je od 10 do 11 sati ispred zgrade Vlade KS održan mirni protestni skup na kojem je preko 2000 radnika iskazalo opće nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade KS po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini.

– Na skupu se nenajavljen pojavio premijer Edin Forto, koji je pitao da li organizatori žele da se obrati radnicima. Nakon što su ga radnici izviždali, napustio je skup.

Jedna osoba koja je samoinicijativno došla na skup i ista nije član niti jednog od osam sindikata (podaci poznati policiji), verbalno je vrijeđala premijera KS i pokušala da ga fizički napadne, ali je brzom reakcijom redara i policije, fizički kontakt spriječen.

Molimo vas da ovaj demanti objavite imajući u vidu da su pojedini mediji objavili netačne informacije, navedeno je u saopćenju koje potpisuje predsjednik Koordinacije Saudin Sivro.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija