Ovo su policijski službenici koji su lišeni slobode: Kolege ih mjesecima pratile kako uzimaju novac

Ovo su policijski službenici koji su lišeni slobode: Kolege ih mjesecima pratile kako uzimaju novac


Nastavljajući aktivnosti u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal i borbu protiv korupcije, Sektora kriminalističke policije, dana 23. godine 2023.godine proveli su akciju kodnog naziva ‘Sparta’.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo koji su lišeni slobode zbog korupcije predati su Kantonalnom tužilaštvu. Podsjetimo, zbog korupcije su lišeni slobode Edin Velagić, Munir Kamenica i Melvis Tatarin.

Kako je potvrđeno sinoć su predati i nalaze se na zadržavanju. Oni su mjesecima bili praćeni i Tužilaštvo ima sve dokaze kako uzimaju novac.

Policijski službenici KS zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača

Privedeni policajci sumnjiče se da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da su im rekli da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana. Tako su pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa su uplaćivali kaznu u ime vozača kojeg su kaznili piše Crna-Hronika.

Također se sumnjiče da su uzimali kompletan iznos na ime plaćanja novčane kazne, bez da su uplaćivali u budžet Kantona Sarajevo. Uzimali su i novac kako ne bi pisali prekršajne naloge.

Radi o Muniru Kamenici, Edinu Velagiću, Melvisu Tatarinu.

  • E.V., rođen 1967.godine
  • M.K., rođen 1975.godine
  • M.T., rođen 1994.godine.

“Ova tri lica koja su lišena slobode predata su u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija