Novinara Miralema Merdića opet iste osobe pokušale pretući: “Ne osamljuj se nigdje više sam”

Novinara Miralema Merdića opet iste osobe pokušale pretući: “Ne osamljuj se nigdje više sam”


Na novinara iz Tešnja Miralema Merdića u par dana čak dva puta su fizički nasrnuli na njega.

novinara Miralema pretukli su na ulici u večernjim satima. Nažalost počinilat tog gnusnog djela je Almir Omahić. Na facebook-u kruži video snimak njegovog premlaćivanja gdje se rodbina od počinilaca javno hvali tim činom.

Nažalost kako doznajemo ovo je objava zbog koje je pretučen novinar iz Tešnja Miralem Merdić. “Ja sam prije par dana imao fizički napad, isto tako nisam bio svjestan da će se nešto dogoditi. U jednom lokalu gdje će se to dogoditi, jedna osoba prišla mi je s leđa i uradila me pepeljarom u glavu.

Cijelu ispovijest pročitajte ovdje. Sinoć se desio treći incident u samo par dana.

Novinara iz Tešnja dva puta u par dana pretukli zbog objava na Facebooku: “Javno se hvalili time”

Dogodilo se sinoć oko 23:15h.

Nakon što sam se posavjetovao sa advokatom i poznanicima uposlenim u policijskim tjelima odlučio sam da događaj od sinoć ne prešutim. Već mi je rečeno da ga javno objavim iz interesa svoje sigurnosti.

Sinoć nešto poslije 23h uputio sam se kući iz Caffe pizzerije “ROMA” Jelah lokanim putem prema obiteljskoj kući (put koji spaja Mračaj i Jevadžije). Radi lakšeg praćenja priče na karti ispod ovog teksta pogledaj redoslijed događaja označen brojevima 1, 2 i 3.

Negdje na trećini puta pošto je put osvjetljen javnom rasvjetom vidim da u susret meni dolazi policijsko vozilo (Mazda) da bi nakon par koraka začuo zvuk automobila koji mi dolazi sa leđa.

Maknuo sam se u stranu da bi se automobili mogli lakše mimoići jer je put uzak i pri tome ne znajući tko je u policijskom vozilu podignem ruku s namjerom da ih pozdravim, Mazda i Mercedes se mimoilaze i ja nastavljam sa kretanjem.

Na mjestu označenom brojem dva začujem da mi iza leđa dolazi i zaustavlja se automobil, okrenem se i vidim da je riječ o policijskoj Mazdi, za volanom je pomoćnik komandira za uniformisanu policiju PS Tešanj Azem Ćeman dok je na suvozačkom mjestu komandir PS Tešanj gospodin Jusuf Katica.

Priđem vozilu pozdravim ih, da bi oni iz šale mi rekli cutiram : “Pa ti novinat opet kukaj na nas a vidi kako mi obilazimo tvoj komšiluk i čuvamo te”. Zahvalim im se na tome (razmijenili smo u razgovoru još par sitnica nebitnih za ovo) i oni su nastavili vozilom putem prema Potočanima dok sam ja putem koji vodi preko mosta koji se nalazi nedaleko nastavio kretati se prema kući.

Da bi na mjestu označenom brojem 3. začuo da mi se iza leđa približava vozilo velikom brzinom. Dok sam u namjeri da vidim o čemu se radi okretao glavu prema nazad put mi je već priprječio automobil marke Mercedes na kojemu su italijanske registarske oznake koje počinju slovima CF za kasnije doznajem da ne pripadaju tom vozilu i da jw samo vozilo vlasništvo salona polovnih vozila KM vlasništvo Kasima Alića te da je vozilom upravljao jedan od njegovih sinova.

Iz automobila koji se zaustavio izleću tri osobe i kreću se prema meni, najbliža meni (desna zadnja vrata) je Almir Omahić koji povišenim tonom uzvikuje : “Evo mene opet, dođi, dođi”..
Samo to što sam bio jako blizu svoje kuće i što poznajem svaki pedalj tog prostora me spasio onoga što se dogodilo prije par noći na benzinskoj Mešić benz u Jelahu jer sam znajući za skroz mali prolaz u živoj ogradi a koja djeli dvorište kuće moje tetke i put a za koji oni nisu znali uspio im umaći..

Kada sam se udaljio dovoljno da me ne mogu uočiti pozvao sam ma lični Viber broj komandira PS Tešanj (u tom trenutku to mi je bio najbrži način da obavijestim policiju).
Nedugo nakon toga na mjestu događaja pojavila se policijska patrola u sastavu policajci Škokan/Spahić kao i sam komandir i njegov pomoćnik, evidantirali su moju prijavu i događaj.

Da bih ja danas ujutru od osobe koja je uposlena u PS Tešanj dobio poruku slijedećeg sadržaja :

“Bio ti je Crni Anđeo (Omahić na FB) sada u policiji. Doći će sutra ujutro dati izjavu.
Kao mora on sada na teren, čini mi se reče u Mostar.  Molim te nemoj da kažeš da sam ti ja ovo rekla. Budi na oprezu. Azem se s njim rukuje, smiju se i pozdravljaju.

Nermin Šverco ti je javno prijetio i mnogi. Poslikaj to sve i negdje u arhivu sebi.
Ne znam šta da ti kažem ne osamljuj se nigdje više sam da si”. Ja uopće neću da ulazim u to jer za sada za to nemam dokaze ima li uloge policije ili nekoga u policiji u svemu ovome i štiti li koga tko.

Ja samo znam da ću od sada jer vidim da je jedino to opcija štititi sam sebe kako smatram da trebam.

Pa ti zaustavi vozilo i kreni prema meni, a ja ću….. osjetit’ ćeš…
Miralem Merdić


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija