Direktor Zavoda “Pazarić” najavio stroge mjere i otkaz zbog maltretiranja štićenika

Direktor Zavoda “Pazarić” najavio stroge mjere i otkaz zbog maltretiranja štićenika


Direktor Zavoda “Pazarić”, Samir Suljagić, je na konferenciji za medije reagirao na šokantan snimak koji prikazuje uposlenicu tog zavoda kako udara dječaka štićenika i naređuje mu da „začepi“.

Suljagić je izjavio da je odmah istog dana kada je saznao za incident prijavu proslijedio nadležnim organima, uključujući Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo.

Naglasio je da je dao jasne upute osoblju da prijave svi incidenti ovakve prirode te da se trenutno provode disciplinski postupci unutar Zavoda kako bi se otkrilo cijelo stanje događaja.

Direktor je također najavio da će odgovoriti na zahtjev Ministarstva i uručiti otkaz uposlenici koja je bila umiješana u maltretiranje mladića. Ovaj korak naglašava ozbiljnost s kojom se Zavod “Pazarić” bori protiv takvih postupaka i osigurava da takvo ponašanje neće biti tolerirano u njihovim redovima.

Incident poput ovog podsjeća nas na važnost zaštite najosjetljivijih članova našeg društva i nužnost da se osigura sigurno i podržavajuće okruženje za sve štićenike u ustanovama poput Zavoda “Pazarić”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija