Fra Ivan se ogradio od govora fra Mate: Uvredljive i ponižavajuće riječi, izvinjavam se svima

Fra Ivan se ogradio od govora fra Mate: Uvredljive i ponižavajuće riječi, izvinjavam se svima


Žao mi je što je ovaj bosanski fratar izrekao, i to javno, ove strašne riječi. To su bezbožne riječi. To nipošto nije nauk Evanđelja, nauk Isusa Krista, kaže fra Ivan Nujić komentirajući dio propovijedi fra Mate Vincetića koji kruži društvenim mrežama.

Ovo su Isusove riječi: “Blaženi milosrdni, oni će zadobiti milosrđe!” (Mt 5, 7) i na drugom mjestu: “Ti, naprotiv, kada daješ milostinju – neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti.” (Mt 6, 3-4) Na koncu svijeta bit ćemo suđeni prema tome koliko smo drugima iskazivali milosrđe: “…Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me…” (Mt 34, 35) I napokon: “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan.” (Lk 6, 36)

Ove fra Matine riječi nipošto ne izražavaju stav franjevačke zajednice u Bosni, a ni bilo gdje drugdje u svijetu. Franjevci su ljudi otvorena duha i otvorena srca za svakoga čovjeka u potrebi – bez ikakve razlike i bez ikakvih uvjeta.

Zato, zbog ovih uvredljivih i ponižavajućih riječi, kao čovjek i franjevac, izvinjavam se najprije svim migrantima, zatim svim vjernicima, posebno braći i sestrama muslimanima i kršćanima koji strpljivo podnose ovakve podvale, te svim drugim čestitim ljudima i ostatku čovječanstva – naveo je u svojoj reakciji fra Ivan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija