Mujanović: U Hadžićima zaposlen uhljeb kojem iz SDA diktiraju kako da troši općinske pare

Mujanović: U Hadžićima zaposlen uhljeb kojem iz SDA diktiraju kako da troši općinske pare


Nepotizam je termin kojim se označava tip ponašanja najčešće nosioca političke, ekonomske, vojne ili neke druge moći, koji na osnovu svog povlaštenog položaja u hijerarhiji, favoriziraju članove svoje porodice ili prijatelje u odnosu na druge osobe, bez obzira na njihovu stručnu sposobnost kod zapošljavanja, davanja poslova ili dodjeljivanja nekih benificija.

Političar iz Hadžića Admir Mujanović komentarisao je za Crnu-Hroniku svoje otkriče u kojem je javnosti prezentirao nepotizam i stranačko zapošljavanje u Općini Hadžići na čijem čelu je Ejubović Hamdo iz SDA stanke.

Ovog puta govorio je o trošenju javnog novca po nalogu stranke SDA.

“U zgradi opštine Hadžići,zaposlen je još jedan UHLJEB. Dato mu je na upravljanje 6.000.000,00KM. Nebi to bio problem da mu Eladar Čomor nije stavio jular i govor mi koju će travu da pase.

Kako da troši novac,kome se smije javiti na telefon a kome ne smije. Obračunao sam sa većim STRANAČKIM UHLJEBIMA,neće mi biti problem I sa njim da se obračunam. Prema platu od para građana a radi po nalogu Eldara Čomora. Nakon izbora naredne godine,prvo ćemo se obračunati sa STRANAČKIM UHLJEBIMA.

Niko neće moći primati platu od para građana a raditi za interese stranke.” – izjavio je Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.

Kako tvrdi Mujanović radi se o Adnanu Fazlibašić članu SDA stranke i funkcioneru koji je zaposlen u Općini Hadžići u službi za razvoj, stambeno – komunalne poslove.

Opet SDA-ov načelnik: Da bi pogodovao investitoru načelnik Ejubović smijenio vlastite službenike?!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija