Anel Bećirović izjavio da žali što nije počinio samoubistvo nakon zločina

Anel Bećirović izjavio da žali što nije počinio samoubistvo nakon zločina


Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo bivše partnerke Emire Maslan, saslušan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (MUP KS) kojem je predat nakon što je obavljena kriminalistička obrada na njim u MUP KS. On je dao iskaz u prisustvu tužioca Tužilaštva KS.

Nije bježao od odgovornosti. Rekao je da su imali probleme oko viđanja djeteta, da je on želio da se pomiri, a da ona to nije željela, te da je vidio neke poruke koje su ga dodatno naljutile – rekao je za njegov advokat Omar Mehmedbašić za N1.

Nakon što je usmrtio Emiru, kazao je Mehmedbašić, Bećirović je uzeo dijete i otišao na adresu u Aleju Lipa. Naveo je da osumnjičeni žali što nije počinio samoubistvo, u čemu su ga spriječili policajci MUP KS.

Na pitanje gdje je dijete bilo u trenutku ubistva advokat samo kratko kazao “Dijete je spavalo”.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevu danas se nisu oglašavali.

Anel Bećirović je usmrtio svoju bivšu partnerku Emiru u njenom stanu u ulici Bosanska, a potom je s četverogodišnjim djetetom otišao u svoj stan u ulici Aleja lipa, naselje Hrasno. Tijelo je otkriveno nakon što se Emira nije pojavila na poslu niti javljala na telefon.

Stotine žena svakodnevno strahuju za vlastiti i život svoje djece u BiH

Policijski službenici identifikovali su osumnjičenu osobu i uputili na adresu specijalce. Nakon višečasovnih pregovora, on se predao policajcima MUP KS koji su ujedno i spasili dijete, koje je prisustvovalo činu ubistva, prenosi N1.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija