Migracijski slučaj u Dvoru: Uhapšen mladi državljanin BiH zbog krijumčarenja stranaca

Migracijski slučaj u Dvoru: Uhapšen mladi državljanin BiH zbog krijumčarenja stranaca


U noćnim satima četvrtka, policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta intervenirali su na području Dvora, zaustavivši 20-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Mladić je upravljao kombijem s hrvatskim registracijama te je prevozio više stranih državljana.

Osumnjičeni mladić je uhapšen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Nakon privođenja, 20-godišnjak je doveden u službene prostorije na daljnje postupanje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni iz koristoljublja organizirao nelegalni prijevoz stranih državljana koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku. Svi privedeni strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke uz kaznenu prijavu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija